Skystage on vanhojen tekijöiden uunituore online-pelitapahtuma, joka syntyi yhteiseksi keihäänkärjeksi  ESML:n  hyväntekeväisyyskeräykseen. Tapahtumalla on siis tavoitteena tukea mielenterveystyötä sen lisäksi, että se tarjoaa osallistujille massiivisen kattauksen viihdettä ja pelaamista. ESML:n hyväntekeväisyyskeräyksen #Ponnistuspotin tuotoilla edistetään MIELI ry:n tekemää mielenterveystyötä ja ylläpidetään nuorille suunnattua Sekasin-chattia sekä 24/7 auki olevaa Kriisipuhelinta, joiden kautta saa keskusteluapua vaikeiden elämäntilanteiden keskellä.

Lue kaikki info keräyksestä ja miten voit itse osallistua siihen ESML:n sivuilta. Itse keräyksen sivulle pääset tästä.

Kysyimme Karelian Gaming -tapahtuman yhteydessä 151 henkilöltä mitä muuttaisit pelikulttuurissa ja tällaisia vastauksia saimme:

Tänä keväänä pelaajayhteisö pääsee näyttämään muulle yhteiskunnalle, millainen voima meissä on. On aika kerätä joukot, mobilisoida yhteisöt, kerääntyä yhteen ja ponnistaa kasaan sellainen potti, että kerrankin voidaan sanoa pelaamisen olevan hyvästä!

Pelaajayhteisöille mielenterveysongelmat eivät ole tuntematon käsite ja tämä omakohtainen kokemus on monen yhteisön voimanlähde – primus motor. Pelaajayhteisö nähdään ensisijaisesti toksisena ja negatiivisesti virittäytyneenä, mutta se kätkee sisäänsä suuren voiman: vahvan yhteisöllisyyden. Tämän keräyksen kautta on mahdollisuus tuoda se voima esiin. Jokainen meistä voi olla mukana tässä ponnistuksessa – sinä, minä ja me.

Tapahtuman toteuttajat

Tapahtuman kärkijoukoissa ovat Skynett Langames ja Gyostage -tapahtumien tekijät, eli Skynett ry ja Savon Diginatiivit ry.

Striimaajaolympialaisten ja tapahtuman järjestäjien areenana toimii Pajulahden Urheiluopiston puitteet

Suurkiitos myös XAMK:ille, ESEDU:lle, Gaming Barracksille, Trailblazersille, StartHub:ille ja lukemattomille striimaajille!

Skystage toimii myös hankkeiden toteutusalustana usealle hankkeelle:

eSport Educational Ecosystem, jossa kehitetään e-urheilukoulutusta ja luodaan verkostoja e-urheilun pariin. Toteuttajina LUT, LAB ja Pajulahden Urheiluopisto 

eSport Kipinä, jonka tavoite on herättää syrjäytyneissä tai syrjäytymisvaarassa olevissa nuorissa miehissä kipinä e-urheilutapahtumien avulla. Toteuttajina LUT ja LAB. 

ESGE – E-SPORTS GAME ECOSYSTEM, jonka avulla tullaan kehittämään alueellista elektronisen urheilun osaamista sekä törmäytetään osaajia ja yrityksiä yhteistyöhön. Toteuttaja XAMK.  

Ohjelma

Skystagessa on luvassa turnauspelejä, striimaajien erikoislähetyksiä, striimaajaolympialaiset, sekä hyvää meininkiä ja menoa. 

Striimaajat

Huomio te kaikki virtuaalisen viihteen kuluttajat, joiden silmämunat ovat valkuaisia myöten liimaantuneet striimaajien sisällön seuraamiseen: Skystage tarjoaa Striimaaja Olympialaiset!

Perjantaina ja lauantaina Pajulahden Urheiluopiston armottomalla areenalla kohtaa KAHDEKSAN gladiaattoria, jotka taistelevat viimeiseen hikipisaraan saakka kunniasta olla ensimmäinen Striimaamisen Olympiavoittaja! (Onhan näitä titteleitä jo totuttu jakamaan, ni jaetaan nyt tämäkin.)

Nopeus, ketteryys ja jäntevyys ei kuulu tähän tarinaan miltään osin, sillä nämä kahdeksan rakastettua striimaajaa joutuvat mittelemään KUUDESSA lajissa, joissa pärjääminen vaatii lähinnä täydellistä päättömyyttä. #YOLO #ToTheMoon -mentaliteettia kaivataan, koska mikään määrä vaseliinia ei valmista siihen koitokseen, johon ollaan ryhtymässä.

Katsojat istuvat piruina jokaisen striimaajan olkapäällä ja pääsevät heittämään striimaajille kapuloita rattaisiin kesken kisojen.

Mistä on kyse?!

– Kahdeskan striimaajaa, kaksi päivää, kuusi lajia, yksi voittaja

– Milloin? Perjantaina klo 17-21 ja Lauantaina klo 12-16.

– Mistä tätä näkee? https://www.twitch.tv/skynettlangames

– Katsojat päättävät lajeja, asettavat ”Rankkuja” lajien toteutukseen ja ohjaavat olympialaisten kulkua chatin kautta, äänestävät parhaista suorituksista ja määrittävät pisteytystä.

– Tuomareina ja samalla myös selostajina toimivat Myst1s ja Antti Tykkyläinen

– Luvassa myös yllätyksellisyyttä, tajunnan räjäyttävää tyylitajua, protesteja, taidetta, haasteita, mahdollisuuksia, arvontaa

Rankkuja striimaajille? Kiinnostuin, mikä homma?

Noh, koska meillä on kahdeskan kovaa kentällä, on varmistettava, ettei lajien suorittaminen ole mitään ruusuilla tanssimista – tarvitaan kunnon piikit. Tästä syystä annamme katsojille vallan ja jokaiseen lajiin äänestetään ”rankku”, eli lisähaaste.

Lisähaasteita saadaan myös loputtomasti lahjoittamalla rahaa ESML:n järjestämään #ponnistuspotti-keräykseen MIELI ry:n toiminnan tukemiseksi. Jokainen lahjoitettu 50e lisää ”rankun” suoritettavaan lajiin – kyllä niitä on voi olla lukuisia ja tarjontaa voidaan laajentaa chatin toiveiden mukaan. Tuplavoittoja on siis luvassa, koska lahjoittamalla tukee mielenterveystyötä JA saa heitettyä striimaajille jerryä!

Lahjoituksilla lisättävät ”rankut” valitaan sattumanvaraisesti kaikista mahdollisista ”rankuista” ja kaiken epäreiluuden nimissä ne langetetaan myös sattumanvaraisesti. Mikäli kerrallaan on yli 8 Rankkua menossa, on jollain väkisin enemmän kuin yksi – ylärajaa ei ole.

Shut up and take my money, mutta kerro eka, mitä ne Rankut on!

Kaikkea ei paljasteta etukäteen, mutta tässä muutama sektori tässä epäonnenpyörässä:

– Näkö pois! Eli side silmille

– Kuulo pois! Eli peltorit korviin

– Sormet pois! Eli nyrkkeilyhanskat käteen

– Kerrointa peliin! Eli kaksi tai kolme striimaajaa saa saman Rankun yhden striimaajan sijaan

– Katsojan valinta – chat äänestää Rankun ja Rankun saajan.


Ketkä kahdeksan ovat uskaltautuneet uhrattavaksi viihteen alttarille? He ovat upeita, he ovat mahtavia, he ovat rakastettavia, tässä he ovat!

Suomi - Ruotsi CS:GO maaottelu

5.6. kello 21.00 kohtaavat Suomen ja Ruotsin joukkueet toisensa ottelussa, jonka päätyttyä tiedetään kumpi on todella kovempi kynärimaa, Suomi vai Ruotsi? Vastaus tähän tiedetään ja sen takia ESML:n studio ja koko Skystage tapahtuma toteaa Take my energy Roots Gaming! Mukaan kannustusjoukkoihin tarvitaan jokainen kynttäfani, koska vastassa on Ruotsin kauhu, Lemon Dogs. Maineen ja kunnian lisäksi taistellaan myös 500 euron palkintopostista.

Mikäli Lemon Dogsin maine ei ole vielä hyökyaaltona vyörynyt ylitsesi, niin tässä perusfaktat Suomi-Ruotsi-maaottelun tulevasta häviäjästä:

Team Lemondogs was founded in 2013 and is a legendary Counter-Strike team from Sweden. The team consists of twist, znajder, MODDII, xelos and hemzk9 and are currently active playing in the Swedish national league Elitserien and the big Nordic league Fragleauge.

Vastaavasti tulevan voittajan, ESML:n toisen kauden voittajan, eli Suomen mestarin tiedot ovat tässä:
Roots Gaming ry on vuonna 2019 perustettu nuorten e-urheiluun keskittyvä yhdistys ja organisaatio. Tavoitteenamme on kehittää e-urheilu toimintaa Keravalla ja luoda nuorille turvallinen ja nykyaikainen ympäristö harjoitella ja kehittää itseään e-urheilussa. Edustus- ja akatemiajoukkueet CS:GO:ssa. CS:GO joukkueessa pelaavat: Aleksi Tapanainen (Tabs1e), Juho Suutari (Skumi), Kalle Lyytinen (Kazap), Miika Taskinen (MiikA), Waltteri Iivanainen (Bulky).

Turnaukset

Tapahtuman turnauksissa on vapaaehtoinen pääsymaksu ja niiden tuotto menee suoraan #Ponnistuspottiin. Turnausten palkintopotit tulevat tapahtuman budjetista.

5vs5

200€ / 100€ / hm.

3vs3

120€ / 60€ / 30€

4vs all

140€ / 80€ / 40€

CoD Warzone
Battle Royal Duo 

120€ / 60€ / 30€

Turnausliput ostetaan Turnauspotin kautta ja niiden tuotto menee 100% keräykseen.

Tarkemmat ohjeet:

– Vapaaehtoinen osallistumismaksu on joukkuekohtainen ja sen kokonaissumma on: Osallistuvien pelaajien määrä x 5e (Laskekaa valmiiksi osallistujille)

– Osallistumismaksun voit lahjoittaa täältä #Ponnistuspottiin.

Tapahtuma on tehty osana EU-hankkeita